VOOR IEDERE OMGEVING DE IDEALE LED

1

Welke LED-oplossing past bij u?

Het is beter shoppen, werken, sporten, genieten of genezen met de juiste verlichting. Daarom kiezen uiteenlopende opdrachtgevers zoals winkels, kantoren, sportscholen, hotels en ziekenhuizen voor onze maatwerk LED oplossingen in alle mogelijk denkbare uitvoeringen. Mensen voelen zich gewoon prettiger in sfeervolle en functionele LED verlichting. LED verbetert de prestaties van uw gebouwen, maar wat is nu de juiste LED voor u?

Als LED specialisten kunnen we alle soorten verlichting vervangen: van gloeilampen, spaarlampen, halogeenspots, TL-buizen, wallwashers, PL’s, downlighters, floodlights tot gasontladingslampen. We hebben meer dan 250 LED lampen in ons assortiment zodat we voor iedere lichttoepassing een ideale LED oplossing kunnen bieden waarbij alles mogelijk is door maatwerk. En ons assortiment blijft zich voortdurend uitbreiden door innovaties uit de markt en van onszelf.

2

LED in TL-buizen en PL-verlichting

TL-buizen en PL-verlichting komt u overal tegen, het is een veel voorkomend lamptype: in kantoren, scholen, winkels, horeca, ziekenhuizen, magazijnen... Deze lamptypen geven een mooie egale spreiding van het licht, maar de traditionele varianten vragen vaak onnodig veel elektriciteit en zijn snel aan vervanging toe. De LED TL buizen en PL’s die we ombouwen of nieuw leveren hebben alle gewenste kleuren (ook dimbaar) als vervanging van de traditionele TL-buis en PL-lampen. Zo bespaart u gemiddeld tussen de 50 en 70% op de elektriciteitskosten. Bovendien gaan de LED varianten vele malen langer mee. U hoeft ze dus praktisch nooit meer te vervangen.

Bestaande armaturen van de TL-buizen en PL-lampen bouwen we eenvoudig om waardoor u geen desinvesteringen heeft op uw armaturen. Door het ontwerp van de lampen maken we optimaal gebruik van optische geometrie (spiegeloptiek) van de armaturen. De LED buizen leveren we standaard met een melkglaskap zodat het licht diffuus wordt. Bij de melkglaskap zijn de LED’s niet zichtbaar waardoor deze LED buis een zelfde uitstraling heeft als de traditionele TL-buis.

 • Op iedere gewenste hoogte van uw LED TL buizen - zelfs boven de 8 meter hoogte - kunnen we ook complete LED lichtlijnen leveren en installeren. 
 • Standaard LED buizen zijn er in de lengtes: 60 cm, 90 cm, 97 cm, 120 cm en 150 cm. Andere formaten leveren we op aanvraag.

Wilt u meer weten over de geweldige kwaliteit en lange levensduur van LED verlichting en de enorme besparingen die u ermee kunt maken? We adviseren u graag! Neem contact ons op voor een vrijblijvend lichtadvies.

3

LED Panelen

Heeft u TL-buizen en zoekt u een strakkere uitstraling waarbij de TL-buizen niet zichtbaar zijn? Denkt u dan eens aan LED panelen.

Onze LED panelen zijn eenvoudig in plafonds te monteren en geven uw ruimte een strakke en moderne uitstraling. U heeft bij ons keuze uit diverse kleurtemperaturen, vermogens en formaten: 1200 x 600 mm, 1200 x 300 mm, 600 x 600 mm, 600 x 300 mm en 300 x 300 mm. En natuurlijk maken we speciaal voor u ieder ander afwijkend formaat LED paneel. Naast de standaard uitvoering van de LED panelen kunt u ook kiezen voor extra functies zoals:

 • daglichtregeling
 • noodstroombatterij i.c.m inverter
 • aanwezigheidsdetectie
 • kleurverloop CCT 3000K-6000K.
 • dimmers met een RF afstandsbediening
 • dimbare varianten (Triac, 0/1-10V, DALI): bij licht en zonnig weer kunt u de panelen dimmen - is het donker en bewolkt, dan zet u de LED panelen voluit.  Zo kunt u heel eenvoudig de gewenste hoeveelheid licht in uw ruimte per moment zelf instellen. 

Hoeveel redenen heeft u nodig om te kiezen voor de beste kwaliteit licht voor uw winkel, kantoor of productieruimte? 

4

Van halogeen naar LED

Wie kent ze niet: de enorm populaire halogeen spots. Het is een prachtig lampje dat je overal tegenkomt, maar het is wel een grote energievreter. De meeste spots zijn wel 50 Watt! Door uw spot te vervangen door een LED spot van 5 Watt, realiseert u direct een besparing van 90% op uw stroomverbruik. Bovendien gaat de LED spot vele malen langer mee - de laatste generatie LED gaat bij voltijds gebruik ongeveer 5 jaar mee!

Voor elke halogeen spot hebben we een LED alternatief op basis van onder andere GU10, MR11, MR16, AR111, GU53, G4 en G9.
Ook kunt u bij uw LED spots customizen en kiezen uit diverse opties voor meer sfeer, precisie of gemak:

 • uiteenlopende kleurtinten
 • verschillende stralingshoeken
 • vermogens en lichtstromen
 • optioneel dimbaar (voor zowel de 220 en 12 volt varianten)
 • (voor wisselstroom en gelijkstroom)

We rekenen u graag de mogelijke besparingen en voordelen voor! Neemt u contact op voor een vrijblijvend lichtadvies?

5

LED Floodlight

Een Floodlight is eigenlijk het tegenovergestelde van een spotlight. Met deze lampen worden grotere oppervlaktes egaal belicht. Dat maakt floodlights uitermate geschikt voor het verlichten van uw bedrijfspand. Floodlights worden ook vaak ingezet als buitenverlichting, terreinverlichting en bewakingsverlichting. De floodlights zijn er in uiteenlopende kleurtemperaturen en vele verschillende wattages, uiteenlopend van 50  tot 4.000 Watt. Het vervangen en ombouwen van deze lampen naar de vele malen zuinigere LED varianten, levert u dus een zeer forse besparing op. 

Het komt regelmatig voor dat onze klanten de investering in de ombouw naar hoogwaardige en energiezuinige LED verlichting direct terugverdienen met de energiebesparing! 

6

De extra's van LED

LED verlichting heeft zich snel en breed ontwikkeld de laatste jaren. Overstappen naar LED is gewoon op alle fronten de beste keuze.

Met LED kunt u besparen en heeft u betere en gezondere verlichting. Bovendien is het duurzaam. U kunt kiezen uit elke gewenst kleurtype, van sfeervol warmwit (2.200 Kelvin) tot industrieel daglicht (7.000 Kelvin), dimmers, schemerschakeling, bewegingsdetectie en daglichtregeling. Of u nu kiest voor ombouw van bestaande armaturen of nieuwe armaturen, de extra's die LED verlichting u biedt zijn legio.

Wist u dat u gebruik kunt maken van de Energie Investeringsaftrek (EIA) vanuit de Overheid ter stimulering van Duurzaamheid projecten? We rekenen u graag voor wat uw besparingen en kwaliteitsverbetering is.

7

Gasontladingslampen

Zoals de naam al zegt: een gasontladingslamp verspreidt licht door het gebruik van gas. De meeste lampen bevatten kwik, metaalhaliden en natrium, zeer schadelijke stoffen die kunnen vrijkomen tijdens het vervangen van de lamp. Onze industriële High Bay LED lampen zijn een perfect alternatief voor de gasontladingslamp (HPL/HPQ/HPI/HPS/HQI/MH/). Ze zijn geheel vrij van schadelijke stoffen en vanwege de energiezuinige LED’s verbruiken ze gemiddeld 60% minder stroom en worden ze aanzienlijk minder warm.

We maken uitsluitend gebruik van de allerbeste componenten en thermische designs - waaronder actief en passief gekoelde C.O.B. LED’s - en kunnen daarom een extra lange levensduur garanderen. U hoeft ze dus maar zelden te vervangen. Ze zijn leverbaar in verschillende vermogens, outputs, spreidingshoeken en lichtkleuren, en ook nog eens dimbaar.

8

PAR lampen

Vooral winkels en musea kiezen voor PAR lampen vanwege de kleurechtheid van de belichting. Klanten en museumbezoekers zien zo exact de juiste kleur van kleding en beleven kunstobjecten optimaal. Daarom hebben al onze LED PAR lampen een CRI (Color rendering Index) van > 80, en zijn zelfs leverbaar met een CRI > 90. Kortom: ze geven de kleuren praktisch identiek weer. 

U kunt kiezen uit PAR lampen in type Par20, Par30 en Par38. Bij Perry Sport vervingen we bijvoorbeeld Par38 lampen van 35 Watt vervangen voor LED Par38 lampen van 15 Watt. Een besparing van bijna 60%!

9

LED straatverlichting

Bij straatverlichting of openbare verlichting draait het om veiligheid; in praktische zin voor de weggebruiker en in emotionele en sociale zin voor iemand die in het donker door een parkje of over straat loopt. Veel conventionele straatverlichting heeft een lage color rendering index (CRI-waarde), waardoor objecten een onnatuurlijke weergave krijgen. U kent ze vast wel: lantaarnpalen die een onnatuurlijke kleur oranje uitstralen. 

De LED verlichting die wij ombouwen of nieuw leveren hebben alle kleurtemperaturen van 2.700 tot 6.000 Kelvin met een hoge CRI waarde. Beschikbaar in 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 120, 180 en 200 Watt. Uiteraard zijn onze armaturen en LED lichtbronnen bestand tegen alle voorkomend weerstypen (IP 66).

Wilt u advies over de verbeteringen in wattage en kleur en de besparingen die u kunt aanbrengen in uw straat- of buitenverlichting? U bent van harte welkom!

10

Lichtadvies

We kunnen u op alle onderdelen adviseren, ontzorgen en in het proces begeleiden:

 • Inventarisatie van de verschillende lichtbronnen in uw organisatie
 • Per lichtbron brengen we overzichtelijk de besparingsmogelijkheden voor u in kaart
 • Op basis van uw huidige verlichting, eisen en wensen kijken we naar het meest optimale verlichtingsplan voor uw organisatie
 • We kunnen een proefopstelling op uw locatie inrichten zodat u kunt beoordelen of u 100% tevreden bent voordat u beslist
 • ... Tot en met de levering en het eventueel ombouwen van bestaande armaturen en de complete installatie van de verlichting door ons team van gespecialiseerde installateurs!

Uiteraard begint alles met een goed gesprek en een bezoek aan uw locatie. Neemt u contact met ons op voor een afspraak?